Time: 03:30

Meer dan de helft van de vrouwen in Nederland voelt zich wel eens onveilig in Nederland op straat. 26 van de 100 vrouwen heeft wel eens een misdrijf gehad op straat.

Attention to Detail

Vrouwen worden vaak benaderd op straat of nageroepen. Dit is natuurlijk nog een lichte vorm van intimidatie. Maar helaas worden er nog elke dag vrouwen in Nederland achtervolgd, en zelf verkracht of mishandeld.

Experience

Vaak als ik uitga en ik sta te wachten in de rij van de wc, zie je vaak dat vrouwen van alles in hun tas hebben zitten, maar naast spullen zoals, lippenstift en een haarborstel hebben sommige vrouwen ook spullen bij om zich te beschermen.

There is more to waste

Afval, het stinkende probleem waar we dagelijks tegenaan lopen. Het vervelende moment dat je prullenbak weer vol zit en je het vuilnis naar buiten moet brengen. We worden elke dag geconfronteerd met afval. Maar wat nou als we al het afval dat we hebben thuis bewaren in plaats van weggooien? Gaan we dan langzaam van ons afval houden? Zien we afval dan nog wel als afval?

Quality over Quantity

Uit onderzoek is gebleken dat we per persoon 490 kg afval weggooien per jaar. Het meeste afval komt terecht bij afval-energiecentrales, dit kost veel energie en is daarom erg slecht voor het milieu. Eén derde van al het voedsel dat wordt geproduceerd wordt niet opgegeten thuis. Als voedingsmiddelen die nog prima te eten zijn en verpakkingen die herbruikbaar zijn in de vuilnisbak belanden, dan gaan ook alle energie en grondstoffen verloren. De energie die daarvoor nodig is komt vooral van fossiele brandstoffen die klimaatveranderingen veroorzaken.

Design Focused

Door geen afval meer weg te gooien krijgen we een beter beeld van de hoeveelheid afval die we thuis creëren, hierdoor worden meer mensen bewust van het probleem.

“Waste isn’t waste, until we waste it”

Gaan mensen dan ook meer sustainable leven? Zodra het hele huis vol ligt met afval en er bijna geen plek meer is om te leven gaan mensen nieuwe manieren bedenken om deze spullen opnieuw te gebruiken. Ze nemen het afval mee in het interieur en zullen het meer gaan waarderen. Zo krijgt het afval een nieuw leven.
De meeste mensen zullen schrikken van het idee om te leven in puin. De beelden laten niet alleen zien hoe druk en smerig je huis wordt. Het laat ook zien dat je het afval kan gebruiken in je huis, er kunnen meubels en accessoires van gemaakt worden.

AH TO GO – Veiligheid Challenge

Veiligheid is tegenwoordig erg belangrijk. Op het station gebeuren erg veel dingen.

Elke dag heb je wel te maken met agressie & diefstal.

The green shadow

School project – Game trailer

Project Studio Kiek’s

HTML/CSS/JavaScript website

https://www.studiokieks.nl/

Girl Boss